Her i Danmark begynder det nye år den 1. januar. Vi følger den Julianske kalender, der blev indført af Julius Cæsar i et forsøg på at følge den astronomiske kalender. Selv om denne kalender tager højde for skudår, er den ikke helt nøjagtig, men for os i Danmark hænger nytåret sammen med den første dag i kalenderåret.

Det astrologiske nytår begynder ved forårsjævndøgn i Vædderens tegn. Lyset er vendt tilbage, og Mars-energien får alt nyt liv til at spire og titte frem i naturen. Det pibler med nyt liv overalt, og mange vil opleve, at energien vender tilbage.

For mig er et nyt år den dag, hvor jeg har fødselsdag. Her ligger et helt nyt ubrugt år foran mig, lige til at tage hul på. Hvad vil dette år så bringe? Kan jeg selv være på forkant med de udfordringer, der måske ligger forude? Måske, hvis jeg kigger på mit progressive horoskop og ser, hvilke aspekter, der ligger foran mig i det kommende år.

Op til min fødselsdag begynder jeg at reflektere over, hvordan mit liv har været det sidste år.

Hvis det har været et år med store omvæltninger og udfordringer, spørger jeg mig selv, hvordan jeg har tacklet det.

Det kan også være et år, hvor alt nærmest har været gråmeleret, og jeg ønsker nu at give det nye år mere farve og indhold.

Der er ting, du skal huske på i denne sammenhæng. For det første må du aldrig lægge dit personlige ansvar fra dig. For det andet må du ikke tro, at det er de andres skyld, at du ikke lever det liv, du ønsker.

Husk: “Det er ikke, hvordan du har det, men hvordan du tager det”.